Kapusta Kiszona Płużnicka

Kapusta kiszona płużnicka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest ona naturalnym probiotykiem, wspomaga układ odpornościowy organizmu. Nasze kiszonki, dzięki zawartości naturalnych bakterii kwasu mlekowego, powstających w procesie kiszenia: wspomagają trawienie, regenerują mineralną gospodarkę organizmu, regulują system przemiany materii, łagodzą bóle układu trawiennego i oczyszczają organizm z toksyn.

kapusta

 

 

kapusta w wiaderku

Kapusta Kiszona Płużnicka

Jest idealna na bigosy. Wystarczy odpowiednią ilość kapusty umieścić najlepiej od razu w dużym garnku. Proszę NIE odsączać i NIE płukać kapusty, aby nie tracić cennego soku i witamin w nim zawartych! NIE dodawać świeżej kapusty. Proszę tego przestrzegać, a już po około trzech godzinach będziecie Państwo rozkoszować się cudownym smakiem i zapachem.

Inne dodatki do bigosu – według Państwa uznania.

Można ją także jeść jako surówkę, użyć do pierogów czy kwaśnicy.