Kapusta Kiszona Płużnicka
Kapusta kiszona płużnicka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest ona naturalnym probiotykiem, wspomaga układ odpornościowy organizmu. Nasze kiszonki, dzięki zawartości naturalnych bakterii kwasu mlekowego, powstających w procesie kiszenia: wspomagają trawienie, regenerują mineralną gospodarkę organizmu, regulują system przemiany materii, łagodzą bóle układu trawiennego i oczyszczają organizm z toksyn.
Kapusta Kiszona Płużnicka
Jest idealna na bigosy. Wystarczy odpowiednią ilość kapusty umieścić najlepiej od razu w dużym garnku. Proszę NIE odsączać i NIE płukać kapusty, aby nie tracić cennego soku i witamin w nim zawartych! NIE dodawać świeżej kapusty. Proszę tego przestrzegać, a już po około trzech godzinach będziecie Państwo rozkoszować się cudownym smakiem i zapachem.
Inne dodatki do bigosu – według Państwa uznania.
Można ją także jeść jako surówkę, użyć do pierogów czy kwaśnicy.